KUNSTMØTER PÅ TRAFO KUNSTHALL

Trafo Kunsthall inviterer elever fra 5.-8. klasse i Asker til Kunstmøter! Formidlingsprogrammet er laget av og med kunstner og formidler Finn Adrian Jorkjen og er støttet av DnB Sparebankstiftelsen.

Hva er egentlig kunst? Hva vil det si å være en kunstner? Må et bilde henge på veggen for å kalles kunst? Kan kunst spises? Kunst kan være rart og eksperimentering er en stor del av det!

I løpet av sitt besøk på Trafo Kunsthall får elevene møte en samtidskunstner som vil presentere sitt kunstnerskap, hvilke temaer og problemstillinger de arbeider med, samt en praktisk workshop der elevene får prøve ut en teknikk og jobbe med ulike materialer. Arbeidet de produserer vil de kunne velge om de ønsker å ta med hjem, eller om de vil stille det ut på Trafo Kunsthall etter endt periode. Elevene vil også få en omvisning i den aktuelle utstillingen på Trafo Kunsthall av formidler. Deltagelse i programmet er gratis.

Fire kunstnere er med i prosjektet:

Katarina Skjønsberberg (f. 1987, Oslo)
Skjønsberg jobber med film, foto og tekst. Hun undersøker begreper som solidaritet, medmenneskelighet gjennom feltarbeid f.eks Palestina og menneskemøter. Skjønsbergs observerer og utforsker psykologiske og sosiopolitiske sammenhenger. Vi får muligheten til å teste ut metoder for historiefortelling gjennom collage og fotografi.

 

Esra Duzen (f. 1983, Istanbul)
Duzen jobber med tegning, performance, tekstil, installasjon og lyd. Hun jobber kritisk med fremmedfølelse gjennom egenskapte myter og symboler, kostymer og fargerike tekstilarbeider. Vi blir invitert til å undersøke ideer om utopi og fremtid gjennom tekstiler/ maskebygging.

 

Kachun Lay  (f. 1989 Lillesand)
Lays arbeiderbaseres rundt skulptur, digital animasjon og performancekunst. Forankret i ideer fra økopsykologi og geologi, undersøker han det menneskelige forholdet med naturen som subjekt. For tiden arbeider han medcagliola, en gammel italiensk teknikk for å imitere marmor og vil invitere til øvelser i “kollektiv action painting”.

 

Sara Guldmyr (f. 1990 Sverige)
Guldmyr arbeider med keramikk, installasjon og video. Hun transformerer hverdagsmateriale til å inneholde følelser og handler ofte om mellommenneskelige relasjoner. Hun vever hånskrevne brev og modellerer tenner ut av porseleen. Arbeidene hennes handler ofte om relasjoner, om intimitet og avstand. Både mellommenneskelige forhold og et menneskelig forhold til nåtiden. Guldmyrs interesse for tidkrevende analoge teknikker kommer fra en ambivalens mot vår tids digitale tempo.

I regi av:

Finn Adrian Jorkjen (født 1990 i Arendal)
Jorkjen en arbeider hovedsaklig med performance, tekst og video. Han klipper sammen, iscenesetter, minnes, beveger og komponerer ulike situasjoner. Arbeidet hans utforsker vårt forhold til massemedia, spørsmål om identitet, og drives av sterke og ambivalente følelser. Jorkjen er en utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og Kunstakademiet i Trondheim, NTNU. Han er også medlem av performance-duoen "Koppen & Jorkjen".